Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Στα ύψη το κόστος δανεισμού της Πορτογαλίας

Η παραίτηση της κυβέρνησης Σόκρατες ανησυχεί όλη την ευρωζώνη Σε υψηλό δωδεκαετίας σκαρφάλωσε η απόδοση των διετών ομολόγων της Πορτογαλίας, μετά την αποτυχία του πρωθυπουργού, Ζοζέ Σόκρατες, να περάσει τα νέα μέτρα λιτότητας και την παραίτηση της κυβέρνησης. Άνοιξε και η ψαλίδα ανάμεσα στα πορτογαλικά και στα γερμανικά δεκαετή ομόλογα.

Η παραίτηση της κυβέρνησης Σόκρατες ανησυχεί όλη την ευρωζώνη Συγκεκριμένα, απόδοση των διετών τίτλων αυξήθηκε κατά 22 μονάδες βάσης στο 6,83%, στο υψηλότερο επίπεδο από το 1999. Το σπρεντ των δεκαετών ομολόγων έφτασε στις 449 μονάδες βάσης, στο υψηλότερο σημείο από τον περασμένο Νοέμβριο, γεγονός που σημαίνει πως αν η Πορτογαλία δανειζόταν σήμερα θα πλήρωνε επιτόκιο 7,77%.
Η πολιτική κρίση στη Λισαβόνα και το ενδεχόμενο προσφυγής στο μηχανισμό στήριξης είχε αντίκτυπο και στα υπόλοιπα κράτη της ευρωζώνης που δοκιμάζονται από την κρίση. Το σπρεντ των ιρλανδικών ομολόγων έφτασε στις 698 μονάδες βάσης, στο υψηλότερο επίπεδο από το 1991. Το σπρεντ των ελληνικών δεκαετών ομολόγων κινείται πέριξ των 950 μονάδων.
Το ευρώ δέχτηκε πιέσεις και το πρωί βρέθηκε κάτω από το επίπεδο του 1,41 δολαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου