Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Δρακόντεια μέτρα για το αυριανό συλλαλητήριο στην κατεχόμενη Λευκωσία

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας αναμένεται να λάβει το κατοχικό καθεστώς της Κύπρου εν όψει του αυριανού συλλαλητηρίου των Τουρκοκυπρίων στην κατεχόμενη Λευκωσία για την οικονομική κατάσταση.

Σε αναστολή όλων των αδειών έχει προχωρήσει το λεγόμενο αρχηγείο της αστυνομίας για να αντιμετωπίσει την κατάσταση, ενώ σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό Τύπο, οι αρχές δεν θα επιτρέψουν «προβοκατόρικες» ενέργειες και θα προχωρήσουν στη σύλληψη όσων τις επιχειρήσουν.

“Προβοκατόρικη” είχαν χαρακτηρίσει οι κατοχικές αρχές την εμφάνιση πανό με τη σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας κατά την πρώτη εκδήλωση στις 26 Ιανουαρίου 2011. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Χαμπερντάρ", η ψευδοαστυνομία έχει θέσει υπό παρακολούθηση όλες τις διαφημιστικές εταιρείες που έχουν τη δυνατότητα να εκτυπώσουν πανό για να πληροφορηθεί το περιεχόμενό τους.

Τη λήψη μέτρων ώστε οι Τουρκοκύπριοι να μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους και να συνεχίσουν να υπάρχουν και μετά την επίλυση του Κυπριακού, τον τερματισμό των εμβασμάτων από την Τουρκία και την αποχώρηση του τουρκικού στρατού και των εποίκων ζήτησε ο πρόεδρος του τουρκοκυπριακού "Συνδέσμου Ευρωπαϊκής Ενωσης Κύπρου", Αλί Ερέλ.

Στη δήλωση ότι το συλλαλητήριο δεν στρέφεται εναντίον της Τουρκίας και ότι δεν θα επιτραπούν προβοκατόρικες ενέργειες προχώρησε ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος Φερντί Σογιέρ.

enet.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου