Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Παραιτήθηκε ο Αιγύπτιος πρωθυπουργός

Δεκτή έγινε η παραίτηση του Αιγύπτιου πρωθυπουργού Άχμεντ Σαφίκ από το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο που ανέλαβε την εξουσία μετά την απομάκρυνση του Αιγυπτίου προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ.

Όπως ανακοίνωσε το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο, ο Άχμεντ Σαφίκ έδωσε εντολή σχηματισμού νέας κυβέρνησης στον πρώην υπουργό Μεταφορών Ισάμ Σαράφ.
Εν τω μεταξύ, επίσημη επίσκεψη στην Αίγυπτο πραγματοποιεί σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιουλ, που θα έχει συνάντηση με το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο.
Το Στρατιωτικό Συμβούλιο ανέλαβε μεταβατικά την εξουσία από τον πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ, μετά την εξέγερση των Αιγυπτίων και αναμένεται να ανακοινώσει την ημερομηνία διεξαγωγής εκλογών στην Αίγυπτο.
Θετική γνώμη και λίγες μόνο επιφυλάξεις για το νεοδιορισθέντα πρωθυπουργό Ισάμ Σαράφ ανακοίνωσαν ότι έχουν οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι, η μεγαλύτερη οργάνωση της αιγυπτιακής αντιπολίτευσης.
Ο πανεπιστημιακός καθηγητής μηχανολογίας Ισάμ Σαράφ είχε διατελέσει υπουργός Μεταφορών υπό τον Μουμπάρακ, θέση από την οποία παραιτήθηκε, και είχε συμμετάσχει σε διαδηλώσεις του προσωπικού του πανεπιστημίου εναντίον του πρώην προέδρου της Αιγύπτου.
Ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας των Αδελφών Μουσουλμάνων Ρασάντ Μπαγιούμι δήλωσε ότι το γεγονός ότι παραιτήθηκε δείχνει είτε ότι δεν ήταν ευχαριστημένος με τη διαφθορά είτε δεν εμπλέκονταν σε αυτήν, προσθέτοντας ότι η οργάνωσή του περιμένει να δει πως θα λειτουργήσει και πως θα απαντήσει στα αιτήματα του λαού ο νέος πρωθυπουργός.


enet.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου